Månad: oktober 2024

Under blanka fjäll – Christina Öhman

Välskriven, beckmörk och paralyserande!

En av de första personerna som jag började följa när jag startade min bokstagram var Christina Öhman. Hon höll då på att skriva sin debutroman om kråkan, allas vår favoritkaraktär. Jag fastnade direkt för kråkan och visste att jag ville veta mer om henne. Sedan dess har jag följt hennes resa genom Under-serien. Här kan ni läsa mina recensioner av Under svart himmel och Under mörk jord. Men nu kommer en recension om den tredje och sista delen…

Läs mer

Yellowface – R.F. Kuang

Provocerande, obehaglig men ändå läsvärd!

Det här var min andra bekantskap med den högt hyllade R. F. Kuang. Jag har tidigare i år läst Babel av henne och nu var det dags för Yellowface. Tack Albert Bonniers Förlag för att jag fick chansen att läsa den på svenska och tack bokklubben för att ni ville ge Kuang en ny chans efter att Babel hade gett oss blandade läsupplevelser.

Läs mer

Springor av mörker – Elina Kangas

Fängslande, klaustrofobisk och ångestframkallande!

I somras fick jag äran att förhandsläsa Elina Kangas kortroman Springor av mörker. I veckan gav Seraf ut den och nu finns den alltså för allmänheten att läsa. Även om boken inte är längre än 107 sidor, hinner Elina skrämma slag på sin läsare både en och fem gånger…

Läs mer

Sällskapet – Sarah Penner

Långdragen, repetitiv men också stundtals fängslande!

I april 2022 läste jag Sarah Penners roman Giftmakerskan och jag kan säga att jag fullkomligt älskade den. Så det var inte jättekonstigt att jag ville läsa hennes andra roman Sällskapet så fort den kom ut. Tack vare Harper Collins kunde jag det. Men den tilltalade mig inte alls på samma sätt som Giftmakerskan. Och om du stannar kvar, ska jag förklara varför.

Läs mer

Isgudarna – Mons Kallentoft

Rå, mörk och full med onödigt sex!

Jag fick frågan av Marie Jungsand på Bokförlaget Forum om jag ville läsa Mons Kallentofts nya bok Isgudarna. Jag tvekade lite eftersom jag inte hade läst de tidigare böckerna i serien, men till slut sa jag ändå ja. Var det ett bra beslut då?

Läs mer